Pater Pio-zázrak v 20. storočia?

31.12.2012 14:21

 

Pater Pio-zázrak v 20. storočia? ÁNO-stigmy, uzdravovania, predpovede budúcnosti, boj s démonmi!

(prosím prečítajte si celý článok, než začnete písať negatívne komentáre, ĎAKUJEM ! )



 


 

Poznáte nejakého človeka, ktorý mával horúčky čítajúcich cez 48 stupňov Celzia, mal v rukách, nohách a boku édíry, do ktorých môžete strčiť prst?

 


Osobu, ktorá takmer neje a nikdy skoro nejedol a podľa vedcov by jeho denný príjem potravy nestačil na prežitie ani dojčatá? Takýto muž skutočne existoval, ide o talianskeho mnícha Otca Pia! Môžete o ňom zhliadnuť aj kratučký dokument na ČT ... link a ďalšie informácie ďalej ...

Teraz si možno myslíte, že ide o nejaké povedačky pavlačových drben, alebo schválne zveličená skazky fanatických katolíkov ... Utvorte si názor sami, osôb mníchovi som len zostal sedieť s otvorenými ústami! Ak zvonka sa väčšinou nenechám rozhodiť kdejakými poverami, tých sa nájde dennodenne mraky, ale po prečítaní nasledujúceho článku o podivnom františkánovi ale čítanie nebaví alebo vám moc nejde, jukněte na tohle videjko, stačí si okopčit link:
https://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10123417216-svetci-a-svedci/208562211000013-04.05.2008-16:15-pater-pio.html


 



 

Vo svete kresťanstva je to pomerne známa osoba, za ktorej chodievali pre radu nielen mnohí vysokí cirkevní predstavitelia, ale aj davy zvedavých turistov. Jeho život je opradený mnohými tajomnými, podivnými a dá sa povedať, že ohromujúcimi udalosťami.



 

Narodil sa v južnom Taliansku 25. mája 1887. Už v pätnástich rokoch vstúpil do kláštora. Po čase ho však zachvátila horúčka a veľmi ochorel. Bol preto zavolaný lekár-pri meraní teploty praskol teplomer, použili teda iný ... ten praskol tiež. Rozrušený doktor siahol po teplomera, ktorej sa merala teplota vo vodnom kúpeli a zistil, že chorý brat Pio má teplotu 48,5 stupňov Celzia! Tento úkaz sa však u Otca Pia vyskytoval potom stále, ale vedci preň nemajú vysvetlenie (v lekárskych kruhoch sa teploty nad 42 ° C označujú ako teploty agónie a sú znakom smrteľného zrútenia).


Otec Pio jedol tak málo, že by to k životu nestačilo ani ročnému dieťaťu. Na jedlo často zabúdal po celé dni. Pátrov osobný lekár, doktor Sale povedal, že denný kalorický príjem pátra Pia bol 500-600 kalórií (odborníci na výživu pokladajú 1300 kalórií denne za hranicu, pri ktorej človek ešte nezomrie od hladu).
Roku 1910 bol vysvätený na kňaza. Dňa 20. septembra 1918 sa u neho začala objavovať stigmy (rany Ježiša Krista). Keď sa vtedy modlil s rozopnutými rukami na chóre pred krížom, svätostánok zahorel zvláštnym svetlom. Kristus - v podobe nevysloviteľne krásneho mladého muža - sa znášal k otcovi Piovi. Keď precitol z tejto vízie, mal viditeľne vtlačené Kristove rany. Jeho spolubratia ho našli ležať na dlažbe chóru.


 

https://hicatholicmom.blogspot.com/2010_09_19_archive.html

 

Odniesli ho do cely a spozorovali, že nielen na rukách ale aj na nohách a v ľavom boku má rany. Správa o tom sa rozletela po kraji. Zo všetkých strán sa začali hrnúť veriaci, aby videli Otca Pia a mohli s ním porozprávať. Odvtedy rany neprestali krvácať a nezmenili sa. Na nohách i na rukách majú priemer viac než 2 cm a prechádzajú z oboch strán, takže je možné v nich spojiť ukazovák s palcom.Rana v boku je 7 cm dlhá a 5 cm široká, tkanivá sú rozrušené až k srdcu.


Známy rímsky chirurg Dr Festa, poverený skúmaním rán pátra Pia (predtým voľnomyšlienkár), vydal po dôkladnom preskúmaní posudok:


 

"Rany tohto omilosteného kňaza, pripomínajúce strašné zranenia nášho Spasiteľa, nemožno vysvetliť prirodzeným spôsobom, lebo odporujú všetkým prirodzeným zákonom. Každá normálna rana sa buď zahojí, alebo zapáli. U Otca Pia nedochádza ani k tomu, ani k onomu. Zo stanoviska vedy je teda nemožné vysvetliť, že otvorená rana sa ani nezmenšuje, ani nezväčšuje. "

Aj keď sa zranené miesta na rukách pravidelne umývali dosť nekvalitným mydlom a obyčajnou vodou, k infekcii nedochádzalo.

Dr Festa operoval pátra Pia v kláštore bez uspania: raz na prietrž v oblasti slabiny a raz na cystu na krku vo veľkosti holubieho vajca.
 Rana spôsobená operáciou sa bez komplikácií zahojila, ale stigmy krvácala ďalej. Rana v boku tak isto silne krvácala. Strata krvi za deň zodpovedala obsahu čajovej šálky.

Osobný lekár pátra Pia a starosta mesta San Giovanni Rotondo, doktor Giuseppe Sala"Napriek tomu stratil krv, neobjavila sa u neho anémia."


Otec Pio jedával málo. Dlhú dobu bol jeho denný kalorický príjem 100 kalórií.
Istá pani sa ho raz spýtala, či ho rany bolia. "Myslíš si, že mi ich dal Pán Boh na okrasu?" - Znela odpoveď. "Otec Pius, a ako vás bolí?"

"Ako keď vezmeš klinec, prorazíš si ním ruku a točíš ním!"


 


 

Uzdravovanie

Ďalšie podivnú príhodu rozpráva dvaja manželia, učitelia, ktorí našli po návrate zo školy svoje dieťa doma v horúčke. Bez úspechu použili všetky obvyklé liečebné prostriedky. Bez výsledku. Po polnoci navrhol muž manželke, aby išla spať, že ráno budú vstávať do školy. Pani ostala spať u dieťaťa a muž sa uložil v izbe. Spomenul si, že nedávno čítal, že sa niekto modlil ku strážnym anjelom, aby šli za Otcom Piom-zvláštne, ale čítajte ďalej. Urobil to. Bolo 5 minút pred jednou hodinou. Vo tri sa šiel pozrieť na dieťa a zistil, že je úplne zdravé! Manželka mu povedala: "Nečuduj sa, ako som zaspala, prosila som svojho anjela strážneho, aby zašiel k otcovi Piovi." - Obaja teda urobili to isté. Muž išiel za niekoľko týždňov poďakovať otcovi Piovi. Otec Pio bol práve obklopený hlúčiku mužov. Keď si všimol prichádzajúceho učiteľa, privítal ho slovami: "Od vás človek nemá pokoj ani v noci. Poďakovať choď k svätostánku alebo k Panne Márii." Učiteľ sa ešte osmelil opýtať: "Otče, mohol by ste ešte povedať, ktorý anjel bol u vás skôr - môj alebo manželkina?" Otec Pio mu povedal so smiechom: "Tvoj bol u mňa 5 minút pred jednou a ten druhý o niečo neskôr."


UZDRAVENIE PRÍBUZNÉ JÁNA PAVLA II


Otec Pio bol tiež dlhoročným priateľom bývalého pápeža Jána Pavla II.
Ten bol ešte len kňazom Karolom Wojtyla, keď sa dozvedel o chrbticu Piovi, ktorý žil v San Giovanni Rotondo. K. Wojtyla napísal Páter Piovi list, v ktorom ho prosil o pomoc pri liečbe príbuznej. Pomohol jej. Takmer nevyliečiteľne chorá žena sa uzdravila a K. Wojtyla mu prišiel za to osobne poďakovať.


Hovoril cudzími jazykmi aj keď sa ich nikdy neučil. Páter Pio mal dar jazykov, to znamená, že skrze dar Ducha Svätého mohol hovoriť cudzími rečami, hoci sa ich nikdy neučil. Nikdy neštudoval gréčtinu ani francúzštinu, ale občas napísal svojmu duchovnému vodcovi v týchto jazykoch, a tiež v rôznych jazykoch spovedal cudzinca.


Cestoval po svete BEZ toho aby opustil KLÁŠTOR
Hoci Páter Pio od 13. mája 1918 nikdy neopustil mestečko San Giovani Rotondo, existujú dôkazy, že ho videli na mnohých miestach na celom svete (bilokácie). Páter alesia sa ho žartovne opýtal, kedy pôjde do Lúrd. Páter Pio mu odpovedal: "Nemusím jazdiť do Lúrd. Som tam každý večer. Panny Márie Lurdskej vidím každý večer."


https://www.google.sk/imgres?imgurl=https://3.bp.blogspot.com/_i4oIrKAnR9I/SNkTATj-GtI/AAAAAAAABg8/vqvcaIoLhXA/s400/st%2Bpadre%2Bpio.jpg&imgrefurl=https://debugmybrain.blogspot.com/2008/09/st-padre-pio-of-pietrelcina.html&usg=__UsATzqwn9WfiXNMxcm_yIhzGU8Y=&h



STIGMATICKÁ KRV


 

Inou a zvláštnosťou bola vôňa, ktorá sprevádzala pátra Pia a vychádzala z jeho krvavých rán. Táto vôňa bola v protiklade s tým, že krv sa rozkladá najskôr, pričom páchne. Kapucín John A. Schug: "Mnoho ľudí (ich sú tisíce) hovorilo, že zacítili vôňu, ktorá bola nejakým spôsobom spätá s chrbticou Piom." Medzi tými, ktorí túto vôňu zacítili, boli kňazi, laici, ateisti aj ľudia zo zámoria. Keď zacítili vôňu, nie vždy si spomenuli na pátra Pia. Mnohí z nich ani nikdy nepočuli, že takýto úkaz sa s ním spája. Boli to napr vôňa ruží, kadidla, levandule, ľalií, fialiek, borovice a síry. Najmenej štyria lekári nám potvrdili tento jav.


 


 


 



 

Dr Romanelli: "Krv kvapkajúca zo stigma pátra Pia má charakteristickú vôňu, ktorú zacítia aj ľudia bez čuchu. Aj keď je krv zrazená alebo zaschnutá na nejakom odeve, ktorý mal na sebe, zostáva na ňom jeho vôňa."



 

Dr Festa: "Pri svojej prvej návšteve som mu vzal z boku kúsok plátna nasáklého krvou. Ľudia, ktorí išli so mnou v aute, zacítili neobyčajnú vôňu. Pritom nevedeli, že som vzal so sebou osobitné kúsok plátna. Zacítil to, hoci auto bolo v pohybe a vnútri cirkuloval vzduch. Tento jav je v protiklade ku všetkým prírodným a vedeckým zákonom. Zachádza až za hranice možností logickej diskusie. "



 

Dr Amanzio Duodo: "Dňa 15. februára 1950 som bol v rodine Battistu Bertolete. Istý priateľ nám rozprával o veľkej pokore pátra Pia, keď nás náhle a nečakane obklopila silná vôňa fialiek. Trvalo to asi pol hodiny, aj keď dvere a okná boli otvorené dokorán. Neskôr nás oviala silná a ostrá vôňa parfumu. "



 

Predpovede budúcnosti



 

Pani Mc Avoyová z Bronxu sa nikdy s Piom nestretla. Ťažko chorému bratovi prikladala na žalúdok kríž, ktorý požehnal Páter Pio. Sadla si a zacítila krásnu, sladkú vôňu (krušpán). Po zápale pľúc už 23 rokov nemala čuch. Táto vôňa bola však prenikavá a zdroj vôňa nikde v okolí nenašla.


 



 

Medzi charizmy pátra Pia patrilo aj videnie do budúcnosti. Je napríklad známe, že pápežovi Pavlovi VI.predpovedal dva roky pred zvolením, že bude pápežom. Podobne predpovedal zvolenie za pápeža aj Jánovi Pavlovi II.



 

Roku 1959 pri vysviacke nového kostola v San Giovanni Rotondo k chrbtici Piovi pristúpila istá veľmi skľúčená pani z Neapola. Bola presvedčená, že vysvätení nového kostola je predzvesťou Chrbticový smrti.
"Nie," ubezpečoval ju, "umriem, až sa bude svätiť krypta."


 



 

V nedeľu 22. septembra 1968 vysvätili kryptu. V pondelok o pol tretej ráno Páter Pio zomrel. Všetci prítomní vrátane doktora Saly videli, že Chrbtcové stigmy úplne zmizli. Nezostala po nich ani jazva. Po smrti ho doktor Sale prezliekol, pričom cítil vôňu pomarančových kvetov. V priebehu jednej hodiny po smrti vyfotografoval Páter Giacome jeho ruky, nohy a bok. Ostré zábery potvrdili, že sa mu po smrti rany vytratili z tela. Pokožku mal hladkú ako dieťa.



 

Zomrel v 81. roku svojho života. Jeho pohrebu sa zúčastnilo 160.000 ľudí. Pre svoje duchovné deti zanechal závet niekoľko dní pred svojou smrťou v slovách: "Milujte Pannu Máriu a vzbuzujte u druhých lásku k Nej!"



 

Po jeho smrti, v roku 1970, do San Giovanni Rotondo zavítali tri milióny návštevníkov. Vo Vatikáne skúmajú dokumentáciu o jeho živote, ktorá má 30 000 strán. (Páter Pio bol blahorečený v 2. mája 1999, svätorečený v 26. júna 2002.)


 

Mnoho pútnikov sa na vlastné oči presvedčilo o existencii jeho stigmy. Mnohokrát je fotografovali. Mnohokrát sa o nich písalo v rôznych časopisoch. Bolo o nich vydaných mnoho kníh v rôznych jazykoch. Stav a charakter stigma pátra Pia skúmali rôzni znalci a odborníci, medzi nimi Dr Romanelli, šéflékař z nemocnice v Barlet. Prípad je spoľahlivo dokázaný, overený a faktograficky dôkladne spracovaný.



 

PO STRETNUTÍ S NÍM sa obrátil I tí najzarytejší ateisti
V roku 1967 pátra Pia navštívilo asi pol druhého milióna ľudí. Od rána do večera chceli s ním hovoriť laici, kňazi, biskupi, kardináli, lekári, politici ... Za 50 rokov nemal dovolenku ani jeden jediný deň. Obracal na vieru najskeptickejších a nejateističtější kritiky. Nikto by nevedel spočítať všetkých ľudí, ktoré tento múdry muž priviedol k viere.


Často sa tvrdí, že ľudia dychtia po zázrakoch. Opak je pravdou. Popierajú , pretože nie sú ochotní zmeniť svoj život. Keby je uznali, museli by uznať ich Pôvodcu - Boha a jeho zákon.
Medzi nami žije aj veľa zatvrdnutých Tomáš, ktorí by neuverili ani vtedy, keby zostúpil z neba sám Ježiš Kristus a mohli by vložiť prsty do jeho rán.
 Je však medzi nami aj veľa skutočných kresťanov, ktorí ku svojej viere nepotrebujú žiadne stigmy ani iné zázraky, lebo celý tento svet a život v ňom sú tým najväčším zázrakom, ktorý ich utvrdzuje vo viere.
 

https://faithmouse.blogspot.com/2009/03/padre-pio-painting.html

 


 

Tak to by zatiaľ stačilo, aj tak by som povedal, že sa jedná o poriadnu dávku vecí na premýšľanie ... len by som ešte dodal, že Pater Pio prichádzal denne do styku s desiatkami, ba stovkami ľudí, ktorí mohli jeho rany vzhliadnuť či sa ich dotknúť (kvôli až prílišnej zvedavosti nosievali dokonca dlhé rukávy).

 

odporúčam pozrieť si aj film TU !!! Pre tých ktorý majú slabší žalúdok je tu aj animovaný film, ale aj ten určite na vás zapôsobí TU!!!


 

Zdroj 1

Zdroj 2